BIKE4FREEDOM

De BIKE4FREEDOM is een fietstocht van 77 kilometer geschikt voor zowel wielrenners als recreatieve fietsers, met als start en finish ons kampement bij de Willem Alexanderbaan (WAB) in Zevenhuizen. De route gaat voor een groot gedeelte door Rotterdam heen, de stad die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog het meest zwaar is getroffen door bombardementen van de Duitsers. De route komt langs veel plekken die hieraan herinneren.

Hoe ziet BIKE4FREEDOM er voor jou uit?

De tocht start op donderdag 5 mei 2022 om 10:30 uur. We zien je graag uiterlijk 45 minuten van tevoren arriveren. Op de WAB verzamelen alle fietsers zich en vertrekken we gezamenlijk om 10:30 uur.

Onderweg kom je langs 2 rustplaatsen, waar gratis soep, pannenkoeken en drinken wordt aangeboden. Ook kun je je eventueel laten verzorgen als dat nodig mocht zijn.

De fietstocht eindigt weer bij de WAB, waar je uiteraard je welverdiende en unieke BATTLE4FREEDOM 2022 eremedaille uitgereikt zult krijgen.

ROAD2FREEDOM

Voordat we vertrekken zul je worden uitgenodigd om mee te doen aan de ROAD2FREEDOM. Dit is een korte tocht bij het kampement, waarbij je beelden/geluiden, foto’s en impressies van de oorlog krijgt te zien en ervaart wat de hectiek, de tragiek en de heftigheid van WO II en andere oorlogen met zich meebrengt. Direct hierna vertrekken we voor de BIKE4FREEDOM.
(*) Informatie met betrekking tot Corona
Corona houdt ons land in de greep, het zijn onzekere tijden. Dit doet niets af aan de waarde van vrijheid en het belang om de militairen te herdenken die hiervoor hun leven hebben gegeven. Wij gaan er vol voor om Battle4Freedom te realiseren op Bevrijdingsdag (5 mei 2022). Mocht dit echter niet door kunnen gaan wegens Corona en alle beperkingen hiervan, dan kun je ofwel je geld teruggestort krijgen, ofwel een voucher voor Battle4Freedom 2023 ontvangen.

INFORMATIE

null

Ticket (*)

Inbegrepen bij de prijs:

  • 3 consumptiebonnen
  • soep en pannenkoeken onderweg*
  • uniek B4F t-shirt
  • unieke B4F medaille

* Mocht je speciale dieetwensen hebben, dan adviseren we je om zelf iets mee te nemen

null

Starttijden

De fietstocht start op donderdag 5 mei 2022 om 10:30. Je wordt op de Willem Alexanderbaan ontvangen en krijgt van ons een deelnemersnummer. Het is belangrijk dat je in ieder geval 45 minuten vóór de start op het terrein aanwezig bent.

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

TRAININGADVIES

Trainingsschema Bike 77km B4F

Dag 1 Dag 2 Dag 3
Week 1 15 km 10km 25km
Week 2 25 km 35km 30km
Week 3 40km 35km 50km
Week 4 40km 20km 60km

Het is de bedoeling dat alles op je eigen tempo wordt gefietst. Verder blijf op je fiets zitten.

KLEDINGADVIES

Uiteraard is het nog niet bekend wat voor weer het wordt op 5 mei 2022. Hou zelf het weerbericht in de gaten en kleed je erop. Het is handig om meerdere lagen aan te trekken, zodat je wat kunt uitdoen als je actief aan het fietsen bent, en juist wat kan aantrekken bij rust. Zorg voor een goede fiets. Zorg sowieso voor voldoende water en snacks voor tijdens het fietsen.

PRAKTISCHE ZAKEN

Informatie over de bereikbaarheid, parkeermogelijkheden, openbaar vervoer, sanitaire voorzieningen, EHBO etc. kunt je vinden bij praktische zaken.

Praktische informatie

DE ROUTE

Bekijk de routeBekijk de GPX