WALK4FREEDOM

De WALK4FREEDOM is een wandeling van 77 kilometer, met als start en finish ons kampement bij de Willem Alexanderbaan (WAB) in Zevenhuizen. De route gaat voor een groot gedeelte door Rotterdam heen, de stad die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog het meest zwaar is getroffen door bombardementen van de Duitsers. De route komt langs veel plekken die hieraan herinneren.

Hoe ziet WALK4FREEDOM er voor jou uit?

De wandeling start op donderdag 5 mei 2022 om 00:05 uur in de ochtend. We zien je graag uiterlijk om 23:30 (4 mei 2022) uur arriveren. Het is verstandig om je te laten afzetten door iemand, die jou aan het einde van de wandeling weer binnenhaalt. Op de WAB verzamelen alle wandelaars zich en vertrekken we gezamenlijk om 00:05 uur. Onderweg kom je langs 3 rustplaatsen, waar gratis soep, pannenkoeken en drinken wordt aangeboden. Ook kun je je eventueel laten verzorgen aan je voeten of kramp, als dat nodig mocht zijn.

De wandeling eindigt weer bij de WAB, waar je uiteraard je welverdiende en unieke BATTLE4FREEDOM 2022 eremedaille krijgt uitgereikt.

ROAD2FREEDOM

En mocht je nog een beetje energie over hebben, dan kun je de ROAD2FREEDOM nog lopen. Dit is een korte tocht bij het kampement, waarbij je beelden/geluiden, foto’s en impressies van de oorlog krijgt te zien en ervaart wat de hectiek, de tragiek en de heftigheid van WO II en andere oorlogen met zich meebrengt.
(*) Informatie met betrekking tot Corona
Corona houdt ons land in de greep, het zijn onzekere tijden. Dit doet niets af aan de waarde van vrijheid en het belang om de militairen te herdenken die hiervoor hun leven hebben gegeven. Wij gaan er vol voor om Battle4Freedom te realiseren op Bevrijdingsdag (5 mei 2022). Mocht dit echter niet door kunnen gaan wegens Corona en alle beperkingen hiervan, dan kun je ofwel je geld teruggestort krijgen, ofwel een voucher voor Battle4Freedom 2023 ontvangen.

INFORMATIE

null

Ticket (*)

Inbegrepen bij de prijs:

  • 3 consumptiebonnen
  • pannenkoeken & soep onderweg*
  • uniek B4F t-shirt
  • unieke B4F medaille

* Mocht je speciale dieetwensen hebben, dan adviseren we je om zelf iets mee te nemen

null

Starttijden

De wandeling start op donderdag 5 mei 2022 om 00:05 uur in de ochtend. Je wordt op de Willem Alexanderbaan ontvangen en krijgt van ons een deelnemersnummer. Het is belangrijk dat je in ieder geval 30 minuten vóór de start op het terrein aanwezig bent.

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

TRAININGADVIES

Voor een tocht als deze is een goede voorbereiding essentieel. Hoeveel tijd je precies nodig hebt voor deze voorbereiding, hangt af van je conditie, leeftijd, aanleg en wandelervaring, maar voor een sportief iemand met wandelervaring moet 12 weken voldoende zijn. Je traint dan twee á drie keer per week: minimaal één keer per week een lange, rustige duurtraining en één korte wat intensievere training. Doe ook trainingen met intensievere stukjes. Het schema bouw je geleidelijk op. In het begin verleng je de lange duurtrainingen met slechts enkele kilometers per week. Later als je verder gevorderd bent, kun je ophogen met 10 km per keer (bijv. van 35 naar 45 km).

Download het wandelschema

KLEDINGADVIES

Uiteraard is het nog niet bekend wat voor weer het wordt op 5 mei 2022. Hou zelf het weerbericht in de gaten en kleed je erop. Het is handig om meerdere lagen aan te trekken, zodat je wat kunt uitdoen als je actief aan het lopen bent, en juist wat kan aantrekken bij rust. Zorg voor goede wandelschoenen, eventueel wandelstokken, en een stevige rugzak die je goed op je rug kunt bevestigen. Ook goed om mee te nemen is paracetamol en blaarpleisters. Zorg sowieso voor voldoende water en snacks voor tijdens het wandelen.

PRAKTISCHE ZAKEN

Informatie over de bereikbaarheid, parkeermogelijkheden, openbaar vervoer, sanitaire voorzieningen, EHBO etc. kunt je vinden bij praktische zaken.

Praktische informatie

DE WANDELROUTE

Bekijk de route
Bekijk de GPX